• SumoMe

The Valle House is a house which responds boldly to the evident physical and natural conditions of the immediate context, designed by Materia Architecture as a search for an architectural character fed from exercises of contraposition. The house use solid organic forms balancing with implied transparent and white boxes, make a great combination between light and heavy material.

“All of these elements are arranged and placed according the interior programmatic spaces they envelop thus expressing the relation of public and private. Walls are penetrated or excavated creating volumes or voids that frame views to green spaces. The interior courtyard acts as the extension of the public area.”

Tags: Architecture, area, Building, Contemporary, courtyard, design, Interior, Materia Architecture, material, space, Valle House, wall,