• SumoMe

This is a unique house designed by Allen Jack+Cottier. This house was built from a two level inner city Sydney warehouse, converted into a comfortable private residence with something interesting inside it, a cave that looks like a sculpture. This cave is no ordinary cave either. Inside this cave you can find a sleeping space, with a large bed integrated into the shell, a day wardrobe/entertainment unit and a bathroom. But it is not the only thing that makes this house great. When you look around, you can find the use of natural elements like timber, wooden floor and exposed brick wall create a peaceful and comfortable environment for the occupants. You can’t tell if this is a warehouse or not anymore. This will be a great place to spend you holiday with your family or friends. More description by Allen Jack+Cottier:

Innovative and cutting-edge, AJ+C’s Mancave design demonstrates how modelling and fabrication technologies are used to create a sophisticated bespoke retreat.

The space
Part of the Surry Hills Warehouse, an AJ+C-designed home renovation project, Mancave is a sculptural carbon-fibre pod positioned on the warehouse’s upper floor. Featuring a semi-gloss finish of resin-faced foam, the cave is separated into two spaces.

The bedroom
A bed sculpted from the wall takes pride of place in the bedroom. A leather-clad floor and recessed LED lighting snake around the base of the room.

The ensuite
The ensuite, incorporating a shower area, built-in vanity, freestanding basins and bathtub, provides all the features of more traditional design. Conversely, the skylight exemplifies its originality, recreating the effect of a shaft of light filtering down through a canyon.

The design
As the warehouse’s central feature, the pod organises and informs the spaces around it, while providing a private cocoon for rest and privacy.

Photos by Castle+Beatty

Tags: comfortable house design, house architecture, unique house design,