• SumoMe

The Summer House Vestfold located on the coast of Vestfold in the southern part of Norway, designed by Jarmund/Vigsnæs AS Architects. The house partly built on existing stone walls and replace an older building while another parts built on new walls which made of stones from the blasting at the site. It using low elongated volume to create wind shielded and cuts the wind from outdoor areas. These cuts make the building relate to the surrounding cliff formations and bring down the scale of the building. A glass fence placed to protects against wind, but allows for maximum view. To make a good durability towards the exposure to salt water, they using Kebony wood as the material.

Src: Contemporist
Photography by Nils Petter Dale

Tags: Building, coast, Dale Summer House, design, fence, Glass, Nils Petter, norway, Stone wall, wood,