• SumoMe

The Scholl Residence is a house designed by Studio B Architects in Aspen, Colorado. The house built in the steep site and made possessed challenges with topography, drainage, a small footprint, restrictive easements and was required to address very limiting neighborhood design review standards. The house designed as a house which can exhibit videography and photography collections of the client.

The Scholl Residence using custom sand-blasted concrete, zinc panels, aluminum window and door glazing system and also tempered glass railings for the exterior. For the interior, it using darkened oak flooring, European engineered cabinetry, cantilevered pickled oak stairs and floors, Carerra marble, porcelain tile shower enclosures and integral plaster walls and ceilings. On the upper floor the dining, living, kitchen, master suite and opens to the balcony and private garden with steel stair to a roof terrace via a cantilevered. Under it , there is the client’s office, a guest bedroom, laundry area and the garage. The lower level contains formal gallery space, large wine cellar and provides two guest suites with an attached massage room and located below grade.

src: Contemporist
Photographs: Aspen Architectural Photography

Tags: B Architects, Balcony, Building, Concrete, design, exterior, Garden, House, Interior, Residence,