• SumoMe

A press office on Prinsengracht, Amsterdam, transformed by Dutch architects BogermanDill into a family residence called as House Pinck-Heerkens. They keep a number of original features of the office such as low ceilings, wooden floors and I-beams. They also keep the visible brick work and steel caged windows to create an atmosphere of a New York loft.

In the centre of the house, a large void created to connect the space’s four floors and unify the main living areas. The wodden staircase without a balustrade used on the first and second stories, while a floating staircase used on third floor. On the third floor, a floating bridge made from steel I-beams to connect two rooms which separated by the large void.

src: Contemporist

Tags: brick, Bridge, Building, House, office, Pinck, Prinsengracht, Residence, staircase, Steel,