• SumoMe

The House KvD is modern building rests between the trees of Teteringen forest near the southern parts of the Netherlands, near a town called Breda. It designed by Grosfeld Van der Velde Architects to bring the beautiful nature inside the house. It has square shape with large windows along the corridors, allowing the occupants to enjoy the wonderful surrounding environtment. Between the the ground floor and the elevated part of the square, there is an interior courtyard. The kitchen is located on ground level, the living area in the tallest part of the building, and the bedrooms are lifted by the pylons for a better view of the forest.

“The entrance in the house is made from the interior courtyard. Beautiful large windows create an artistic look – the framed windows offer a cut-out of the forest panorama. The facade is made from vertically placed black stained wood cladding, which gives it a majestic feel observed first by looking at the house’s massive size. Tall ceilings in the living are amplify the majestic feeling and offer incredible framed views of the forest. A beautiful detail, the small patio in front of the kitchen enlarges the living space during sunny days. When the large sliding doors are open, the sunshine and fresh, frisk air of the forest can rush right in.”

Tags: Beautiful, bedroom, Breda, Building, courtyard, design, environtment, Facade, floor, forest, Grosfeld, House, Interior, Kitchen, KvD, modern, nature, panorama, Teteringen, Van der, Velde, wood,