• SumoMe

The Hill End Ecohouse is a new residence designed by Riddel Architecture in inner Brisbane on a narrow riverfront site. The design of the house is aiming to maximise northern solar access, corrections to the edible gardens and flexible internal spaces for a range of occupation. It using materials which can maximise energy and water consumption and maintenance. This house using grid-connected solar panels to get additional energy. The water will be collected and recycled, and removing dependence on town water supply. The thermal mass, appropriately designed sunshaping, insulation, ventilated wall and roof cavities and cross-ventilation to rooms provides passive heating and cooling. The house achieved a 6 star energy rating from BCC Sustainable Housing Checklist.

Src: Contemporist
Photography by Christopher Frederick Jones

Tags: Architecture, Building, design, Ecohouse, Energy, Frederick Jones, Garden, House, Housing, panel, Residence, Riddel, riverfront, roof, room,