• SumoMe

The Davis Residence designed by Miller Hull, located in Bellingham, Washington. It contains 14002 foot of main house, guest house and garage. The house built on a heavily wooded cliff site faced south to views of the San Juan Islands of Washington State. Large overhangs added to protect glazing and provide shelter.

The sloping roof shade the kitchen, entry and studio while a vertical tower containing the living room and master bedroom above. The roof showing their timber construction with exposed joist, makes great ornament for the interior and exterior, makes a sense of oriental house. It using wood fir windows and provide thermal breaks, and for the panel it using wood T&G paneling, stained in bold transparent colors.

Src: Contemporist
Photographs: Benjamin Benschneider

Tags: bedroom, Benschneider, Building, Color, Construction, Davis Residence, exterior, garage, House, Interior, Kitchen, Living room, Miller Hull, ornament, panel, shelter, studio, wood,